BENZI TRANSPORTOARE
Benzile transportoare sunt folosite în aproape toate tipurile de industrie ca un mijloc de grăbire a transportului şi de manevrare a produselor şi sunt un mijloc extrem de eficient de a spori producţia în general. Aceste benzi sunt de obicei parte integrantă a echipamentului de producţie şi a unităţilor tehnologice. Cel mai frecvent folosite sunt benzile din sârmă, dar sunt de asemenea folosite şi benzile din plastic.
BENZI TRANSPORTOARE
Aria de folosire e foarte largă, de la industria minieră, metalurgică, fabricarea sticlei şi industriile de inginerie pentru procesarea lemnului, textilă, fabricarea hârtiei până la industria alimentară unde sunt des întâlnite.
Prin folosirea benzilor transportoare, companiile sporesc eficienţa producţiei în mod semnificativ, de la producţia discontinuă, până la producţia în flux continuu.
DESCRIERE
Tipuri de benzi şi descrierea lor Tipurile de baza de benzi transportoare cu dimensiunile lor:
Dimensiuni:
-
a = distanţa dintre centrele a două bare transversale
-
b = distanţa dintre centrele benzilor spiralate
-
c = diametrul sârmei spiralate sau buclei de sârmă
-
d = diametrul barei transversale
-
m = ochi(distanţa dintre sârme)
-
m1 = lungimea ochiului terminal
-
l = numărul de bare transversale pe distanţă
-
L = lungimea benzii
-
S = lăţimea benzii

Materiale
Benzile sunt produse din diferite materiale potrivit utilizării lor. Materialele cel mai des utilizate sunt oţelurile de calitate standard, oţel galvanizat, oţel inox, oţeluri rezistente la temperatură sau la medii acide. Benzile metalice pot fi utilizate pentru temperaturi de la - 200°C la + 1200°C.
Oțel
Avantajul acestui material este rezistenţa la întindere la temperatură înaltă şi are un cost relativ mic. Acest material poate fi cu succes folosit pentru benzile care nu sunt expuse la umiditate şi unde temperatura de lucru nu depăşeşte aprox. 350°C.
Oțel galvanizat
Acest oţel are aceleaşi calităţi ca materialul anterior, dar datorită galvanizării sârmei poate fi folosit în mediu umed.
Oțel inox
Acest oţel are în compoziţie fier şi crom şi chiar fier crom şi nichel.
Primul tip este rezistent la coroziune care derivă din impactul la umiditate şi al doilea tip este rezistent împotriva acizilor şi temperaturilor până la aprox. 700°C. Calităţile cele mai obişnuite de material sunt 1.4301, 1.4401 şi 1.4310.
Oțeluri rezistente la temperatură ridicată
Acestea sunt tot oţeluri crom - nichel, care sunt potrivit compoziţiei lor chimice rezistente la temperaturi cuprinse între 600°C şi 1150°C.
Cele mai obişnuite calităţi de materiale sunt DIN 1.4828, 1.4841, 1.4864 (Incoloy DS) şi 1.4862 (Nicrofer)
Capete de banda
Benzile de capete de bandă pot avea orice capăt.