top of page
Home: Welcome

Site sortare poliuretan si cauciuc

Suprafeţele sitelor de sortare din poliuretan şi cauciuc


Cerinţele crescânde pentru calitate în procesul de sortare şi necesităţile pentru costuri mici de operare a maşinilor de sortare au determinat producătorii suprafeţelor de sortare să dezvolte şi să fabrice site din materiale nemetalice. După multe cerecetări, practica a dovedit ca fiind cele mai bune materiale elastomerii poliuretanici şi cauciucul cu rezistenţă la abraziune. Ele au cea mai ridicată precizie, dovedită de rezistenţa la abraziune şi uzură.


Sitele confecţionate din acest material au următoarele caracteristici:

  • durabilitate remarcabilă

  • minim de zgomot

  • capabilitatea de autocurăţare cu site făcute din materiale mai moi

  • deschideri în formă conică, prevenind îmbâcsirea sitei

  • în general suprafeţe liber deschise mai mici comparativ cu a sitelor de sârmă.

    

Astăzi, sitele din poliuretan şi cauciuc sunt folosite ca înlocuitori pentru toate produsele din sârmă mai sus menţionate. Este posibil să se fabrice aceste site ca suprafeţe în formă de sită sau echipamente, potrivit cu dimensiunile sortatorului. Materialele din poliuretan şi cauciuc pot fi folosite într-un mare domeniu de amestecuri cu duritate de 40 până la 90 Shore şi diferite înălţimi ale modelului, potrivit cu cantitatea şi mărimea materialului de sortat.

Site din poliuretan şi din cauciuc întinse transversal

Utilizare: pentru sortarea materialelor uscate şi umede, eliminarea apei.
Caracteristci: Suprafaţa de poliuretan este produsă într-o singura bucată inclusiv elementele de fixare,suprafaţa de cauciuc la fel într-o singura bucată dar cu alte tehnologii de fixare, poliuretanul şi cauciucul pot fi instalate în sortator separat sau pot fi combinate impreuna sau chiar cu site de sârmă.
Material: Elastomer poliuretan tip A, rezistenţă ridicată la abraziune între 45 - 90 Shore duritate şi site de cauciuc între 40 - 75 Shore duritate;sitele de poliuretan sunt armate la interior cu bare metalice.
Mărimea ochiului: poliuretan 2 - 130 mm, cauciuc 4 - 200 mm (ochi pătrat şi dreptunghiular), sunt posibile şi alte modele, de exemplu cu site termoplaste de la 0,25 x 9 mm.
Grosimea sitei: 20 - 60 mm.
Dimensiuni furnizate: potrivit construcţiei sortatorului (dimensiunea maximă a unei site este de cca. 1,5 x 3 m)

Instrucţiuni de montare: Sita întinsă între pereţii laterali prin falţuri de întindere de tip A, la locul de contact cu suporţii longitudinali trebuie să se protejeze suprafaţa cu un profil protector de cauciuc;ridicarea recomandată a consolei este de 20 mm pe 1 m de lăţime sau lungime de sortator ; sita nu se poate găuri în spaţiul dintre ochiuri , deoarece aceasta ar putea cauza distrugerea armăturii interioare din oţel şi toată sita ar putea deveni de neutilizat;este posibil să se producă şi o bucată din sita dintr-un material solid (fără nici o gaură).

Site din poliuretan şi din cauciuc întinse longitudinal

Utilizare: pentru sortarea materialelor uscate şi umede, eliminarea apei
Caracteristici: Suprafaţa de poliuretan este produsă într-o singură bucată inclusiv elementele de fixare, suprafaţa de cauciuc la felîintr-o singura bucată dar cu alta tehnologie de fixare,poliuretanul şi cauciucul pot fi instalate în sortator separat sau pot fi combinate împreuna sau chiar cu site de sârmă
Material: elastomer poliuretan tip A, rezistenţă ridicată la abraziune între 45 - 90 Shore duritate şi site de cauciuc între 40 - 75 Shore duritate;sitele de poliuretan sunt armate la interior cu bare metalice.
Mărimea ochiului: poliuretan 2 - 130 mm, cauciuc 4 - 200 mm(ochi patrat si dreptunghiular), sunt posibile şi alte modele , de exemplu cu site termoplaste de la 0,25 x 9 mm
Grosimea sitei: 20 - 60 mm.
Dimensiuni furnizate: potrivit construcţiei sortatorului (dimensiunea maximă a unei site este de cca. 1,5 x 3 m)
Instrucţiuni de montare: Sita este întinsă între pereţii longitudinali cu falţuri de întindere de tip A sau B,montarea se face la fel ca la sitele întinse transversal.

Site DIN POLIURETAN ȘI CAUCIUC

Utilizare: pentru sortare uscată si umedă ,eliminarea apei,pentru sortări acolo unde sitele nu pot fi întinse în sortator
Caracteristici: rsuprafaţa de poliuretan este produsă într-o bucată şi este armată în interior cu oţel şi are găuri de fixare,suprafaţa de cauciuc este la fel produsă într-o bucată folosind altă tehnologie şi este prevazută de asemeni cu găuri de fixare
Material:

a) Elastomer poliuetanic tip A, rezistenţă ridicată la abraziune între 45 - 90 Shore ,sitele de poliuretan sunt armate la interior cu bare metalice
b) mixtura de cauciuc vulcanizat pe un cadru de oţel sau o suprafaţă de cauciuc perforată, întărită la interior
Mărimea ochiului: pentru sortare dură 63 - 120 mm, pentru sortare medie şi fină 4,5 - 63 mm,pentru deshidratare ,fante de la 0,25 x 9 la 5 x 25 mm, (ochi pătrat sau dreptunghiular), sunt posibile şi alte modele , de exemplu cu site termoplaste de la 0,25 x 9 mm
Grosimea sitei: 30 - 60 mm pentru sortare dură, 18 - 35 mm pentru alte variante
Dimensiuni furnizate: potrivit construcţiei sortatorului (dimensiunea maximă a unei site este de cca. 1,5 x 3 m)
Instrucţiuni de montare: montarea în sortator cu legături şi pene;de obicei,este necesar să se instaleze suprafaţa de sortare pe barele longitudinale ale sortatorului cu falţuri sau elemente de fixare şi să se specifice înainte de comandă unde sunt poziţionate găurile de fixare,găurirea repetată a sitelor nu e recomandată datorită armăturii metalice interioare.

Rezumatul sitelor uzuale cu ochi pătrat din poliuretan

Rezumatul sitelor uzuale din poliuretan cu inserţii din material termoplast

Rezumatul sitelor uzuale cu ochi dreptunghiular din poliuretan

Rezumatul sitelor uzuale cu ochi pătrat din cauciuc

Site TIP ELASTIC

 

Utilizare: Site moderne,de perspectivă,pentru sortarea materialelor tăiate şi în formă de baston pâna la limita de sortare de cca. 25 mm; sita are o suprafaţă liberă mare,performanţe bune şi un timp lung de viaţă.
Caracteristici: lanţuri metalice în elastomer poliuretanic,aşa numitele site PU
Material: lanţuri metalice şi elastomer poliuretanic.
Mărimea ochiului: 5 - 200 mm, vezi de asemenea tabelul.
Diametrul sforii: Tabelul conţine diametrele de baza folosite pentru poliuretan pentru sfoara.
Dimensiuni furnizate: Potrivit cu tipul de sortator.
Instrucţiuni de montare: Sita este montată într-un sortator transversal sau longitudinal şi întotdeauna întinsă cu falţuri,de obicei tip A; sortatoarele trebuie să fie echipate cu bare longitudinale ridicate cu cca 20mm pe 1 m de lăţime sortator, barele sunt apoi echipate cu adaptori de poliuretan;întinderea depinde de duritatea sitei PU şi cuprinde în domenii de la 20-45Nm;sita este apoi prelungită cu cca . 0,5 %.

Site TIP MEMBRANĂ

 

Utilizare: Una din caracteristicile echipamentelor nemetalice este capabilitatea suprafeţei de sortare să oscileze în direcţie verticală dependent de mişcarea sortatorului. Acest fenomen caracterizat de faptul că suprafaţa sitei are, separat de mişcarea cu întregul sortator,propria ei mişcare de oscilaţie, este numit efectul de trambulină care este principiul folosit la maximum posibil la sitele membrană. Membrana este întinsă într-un cadru sudat de oţel ,produsă din poliuretan tare ,pe circumferinţă şi în punctele muchiilor transversale şi oscilează când sortează,în direcţie verticală. Astfel materialul sortat este permanent ridicat şi sita este curăţată. Datorită acestui principiu, sita membrană este recomandată pentru sortarea foarte exactă a materialelor fin pudrate care sunt dificil de sortat. Sita este subiectul suprasarcinii şi de aceea este recomandat ca stratul de material să fie păstrat la maximum de 3 ori mărimea particulelor.
Caracteristici: cadru sudat din oţel acoperit cu amestec de poliuretan cu 85 Shore duritate şi o membrana cu 60 - 87 Shore duritate
Material: elastomer poliuretanic tip D 15/90
Mărimea ochiului: Ochiul poate fi pătrat, circular sau oval. Dimensiunile uzuale ale ochiurilor sunt de la 2 la 40 mm. Ochiul este perforat într-o membrană şi pote fi făcut, în domeniul dat,potrivit cerinţelor de sortare precum şi în forma şi orientarea cerută.
Grosimea sitei: 30 mm înalţimea totală a sistemului modular,grosimea membranei este de 3 - 5 mm
Dimensiuni furnizate:

a) segmente de 300 x 1000 mm
b) după consultarea cu furnizorul în anumite condiţii suprafaţa de sortare se poate livra întinsă în direcţie longitudinală sau transversală
c) membrane independente cu o lăţime de 200 - 360 mm şi lungime de 1500 - 2500 mm ,la comandă funcţie de tipul de sortator.Sita are găuri de montare perforate pe margini.
Instrucţiuni de montare: Pentru a instala sitele membrană, fabricate în aceeasi manieră ca şi sistemul ADAPT,sunt valabile aceleaşi pricipii , elementele de structură individuală, sunt montate într-un sortator cu legături de adaptare. Sunt valabile toate pricipiile de la sitele harpă,se folosesc falţri pentru întindere.Suporţii trebuie să fie construiţi cu o ridicare de 18mm pe lăţimea de 1m şi trebuie să fie acoperiţi cu profile de cauciuc.Sita nu este perforată la locul de contact cu suporţii. Sistemul special de prindere pentru sitele membrană din poliuretan,care este parte din construcţia sortatorului , se referă în special la sortatoarele HEIN, LEHMANN LIWELL si IFE TRISOMAT .

Sistemul nemetalic modular Echipamente nemetalice

Sistemul modular este cel mai modern sistem de sortare în industriile de sortare şi deshidratare. Platforma de sortare constă dintr-un modul cu ochi conic şi dimensiuni exterioare standardizate de 300 x 1000 mm (300 x 600 mm pentru sistemul Uni-Step), care sunt prevăzute cu elemente marginale de mărimi necesare potrivit mărimii sortatorului.Cel mai mare avantaj al acestui sistem este marea lui variabilitate corelată cu celelalte trăsături pozitive ale sitelor nemetaice .
 

Sitele modulate sunt montate între legăturile de adaptare care sunt fixate în sortator . Aceasta permite modulelor să fie uşor înlocuite în cazul uzurii sau eventualei stricări. Datorită folosirii în mod egal a componentelor se poate realiza un timp de viaţă ridicat pentru întraga platformă de sortare.

Sistemul modul Clip Tec

Utilizare: sortare umedă şi uscată,eliminarea apei
Caracteristci: cel mai recent sistem din poliuretan; modulele de site sunt inserate între legături de adaptare cu un şanţ şi fixarea este securizată de pene;montarea se face cu usurinţă manual ,fără nici o scula,sistemul este foarte potrivit pentru platforme de sortatoare.
Material: Elastomer poliuretanic tip A sau B, 45 - 90 Shore duritate,întărituri interioare făcute din oţel rotund sau neted sau un cadru sudat inserat;modulele sunt de obicei produse în două straturi de poliuretan, baza e de obicei mai tare şi formează cadrul de lucru al modulului şi suprafaţa activă superioară este produsă potrivit cerinţei de duritate coresunzătoare sortării
Mărimea ochiului: 2 - 135 mm, vezi tabelul, (ochiuri pătrate şi dreptunghiulare)
Grosimea sitei: 30 - 60 mm, vezi tabelul
Dimensiuni furnizate: De obicei 300 x 1000 mm pentru modulele centrale, modulele marginale potrivit dimensiunilor sortatorului

Instrucţiuni de montare: Pentru montarea sistemului Clip-Tec sortatorul trebuie să fie echipat conform detaliilor din desene,elementele exterioare sunt de obicei fixate de margini laterale la sortator printr-o banda laterală integrată;aceste legături protejează marginile laterale ale sortatorului,modulele sunt de obicei instalate în cadrul sortatorului,decalat;aceste legături de siguranţă pot avea şi un acoperiş mic,care acoperă suprafaţa de sortare şi returnează materialul sortat de pe suprafata activă de sortare

Sistemul modular Uni-Adapt

Utilizare: sortare umedă şi uscată, eliminarea apei
Caracteristici:Cel mai variat sistem secţional de site de poliuretan; sitele modul sunt montate între legăturile de adaptare,cu elemente de fixare a sitelor în sortator,asamblarea este facută cu scule;legăturile distribuie materialul care trebuie sortat către suprafaţa activă a sitei.
Material: Elastomer poliuretanic tip A sau B, 45 - 90 Shore duritate, îîntăririle interioare au bare din fier neted sau rotund sau un cadru sudat inserat; modulele sunt de obicei produse în două straturi de poliuretan, baza e de obicei mai tare şi formează cadrul de lucru al modulului şi suprafaţa activă superioară este produsă potrivit cerinţei de duritate coresunzătoare sortării.
Mărimea ochiului: 2 - 135 mm, vezi tabelul, (ochiuri pătrate şi dreptunghiulare)
Grosimea sitei: 30 - 60 mm, vezi tabelul
Dimensiuni furnizate: De obicei 300 x 1000 mm pentru modulele centrale, modulele marginale potrivit dimensiunilor sortatorului

Instrucţiuni de montare: Pentru instalarea sistemului Uni–Adapt sortatorul trebuie să fie echipat fie cu grinzi tubulare sau bare în secţiune L ,detalii se pot observa în desen;elementele exterioare sunt de obicei fixate la marginile laterale ale sortaorului cu pene sau cu o banda integrată;aceste legături protejează părţile laterale ale sortatorului,modulele sunt de obicei instalate în cadrul sortatorului decalate.

Sistemul modular Uni- Adapt din cauciuc

Utilizare: sortare umedă şi uscată.
Caracteristici:Sitemul Uni- Adapt din cauciuc este alternativa la sistemul de poliuretan; este fabricat cu un cadru armat de metal;datorită acestui cadru şi mixturii de cauciuc rezistentă la abraziune, sistemul este cu success folosit la sortarea pietrişului fin; când se foloseşte sistemul acesta utilizeaza aşa numitul ,,effect de trambulină’’ şi când se sortează cantităţi mici de material se obţin caracteristici forte: timpul de viaţă este comparabil cu al produselor de poliuretan.
Material: amestec de cauciuc rezistent la abraziune pus în cadru de oţel
Mărimea ochiului: 3,5 - 50 mm, vezi tabelul, (ochi pătrat sau dreptunghiular).
Grosimea sitei: 30 - 40 mm
Dimensiuni furnizate: 300 x 1000 mm pentru module centrale ;mărimea modulelor exterioare potrivit dimensiunilor sortatorului,produse ca la poliuretan.

Instrucţiuni de montare: Pentru a instala acest sistem, sortatorul trebuie să fie echipat cu grinzi tubulare sau profile în formă de ,,L’’, ele sunt sudate pe cadrul de bază;ca şi pentru alte sisteme,elementele marginale sunt montate pe pereţii laterali ai sortatorului , de obicei cu pene; pe de alta parte, segmentele centrale sunt montate în sortator; ele sunt de obicei inserate în cadrul sortatorului în rânduri suprapuse pe "banda adaptoare",adaptorii au trei funcţii , ei ţin segmentele individulale ţn interiorul sortatorului, deoarece suprapunerea lor întoarce materialul sortat la secţiunea funcţională a sitei şi protejează suporţii sortatorului împotriva uzurii;pentru instalarea acestui sistem este necesară o pregătire atentă ,precum şi observarea suporţilor deoarece modulele nu pot fi ajustate ulterior,structura segmentului ar fi stricată sau s-ar putea pierde o parte din suportul individual.

Rezumatul mărimilor ochiurilor sistemului de cauciuc Uni-Adapt

Sistemul modular modular Uni-Step din poliuretan

Utilizare: sortare umedă şi uscată,eliminarea apei
Caracteristici: Acest produs poate înlocui sistemul de site al altor producători,suprafaţa de sortare este similară construcţiei produselor de poliuretan Uni-Adapt sau Clip-Tec.
Material: Elastomer poliuretanic tip A sau B, 45 - 90 Shore duritate,întăririle interioare au bare din fier neted sau rotund sau un cadru sudat inserat; modulele sunt de obicei produse în două straturi de poliuretan, baza e de obicei mai tare şi formează cadrul de lucru al modulului şi suprafaţa activă superioară este produsă potrivit cerinţei de duritate coresunzătoare sortării.
Mărimea ochiului:  2 - 135 mm, (ochiuri dreptunghiulare sau pătrate).
Grosimea sitei: 30 – 60 mm.
Dimensiuni furnizate: De obicei 300 x 600 mm pentru modulele centrale, modulele marginale potrivit dimensiunilor sortatorului.

Instrucţiuni de montare: Pentru a instala acest sistem, sortatorul trebuie să fie echipat cu grinzi tubulare sau profile în formă de ,,L’’,ele sunt sudate pe cadrul de bază;ca şi pentru celelalte sisteme,elementele marginale sunt montate pe pereţii laterali ai sortatorului , de obicei cu pene;pe de altă parte, segmentele centrale sunt montate în sortator; ele sunt de obicei inserate în cadrul sortatorului în rânduri suprapuse pe "banda adaptoare",adaptorii au trei funcţii , ei ţin segmentele individulale în interiorul sortatorului, deoarece suprapunerea lor întoarce materialul sortat la secţiunea funcţională a sitei şi protejează suporţii sotatorului împotriva uzurii;pentru instalarea acestui sistem este necesară o pregătire atentă ,precum şi observarea suporţilor deoarece modulele nu pot fi ajustate ulterior,structura segmentului ar fi stricată sau s-ar putea pierde o parte din suportul individual.

Echipament cehesc din cauciuc

 

Acest tip de echipament a fost creat în scopul satisfacerii industriei miniere cehe şi slovace.Sistemul e gândit pentru sortare umedă şi uscată a materialelor sub formă de pulbere. Dimensiunile standard ale modulelor sunt 500x500mm.Ele sunt fixate pe rame cu axe.Aceasta permite de asemenea o uzură egală a modulelor sitelor pe toată suprafaţa sitei. Sitele de cauciuc pot fi folosite în domeniul de temperaturi de la -40 oC până la 100oC.
Între alte avantaje este posibilitatea de autocurăţare împotriva colmatării sau glazurării suprafeţei de sortare precum şi nivelul redus de zgomot, consum mic de energie şi îmbunătăţirea parametrilor de sortare cu respectarea în permanenţă a mărimii ochiului. Considerând preţul relativ scăzut, sitele au un timp de viaţă lung. Dezavantajul este domeniul mic de mărimi a ochiurilor. 

Echipament cehesc din plastic

Sistemul este similar cu echipamentul de cauciuc. Are aceleaşi avantaje ale capabilităţii de autocurăţare, nivel mic de zgomot, cu respectarea mărimii stabile a ochiului, o foarte bună calitate de sortare. Montarea sitelor de plastic pe cadrul de susţinere este simplă şi nu necesită nici un element de montare.
Sitele au mărime uniformă 200 x 328 mm. Suprafaţa de cădere liberă este aproximativ de la 26 % până la 55%.

Home: Our Products
Home: About
Home: Contact
bottom of page